تارنمای رضوی ذوی القربی

کوششی در جهت نشر و گسترش فرهنگ رضوی

تارنمای رضوی ذوی القربی

کوششی در جهت نشر و گسترش فرهنگ رضوی

تارنمای رضوی ذوی القربی

رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود:«ستدفن بضعة منی بخراسان ما زارها مکروب الا نفس الله کربته ولا مذنب الا غفرالله ذنوبه»(عیون اخبار الرضا(ع)، ج2، ص 257)؛
پاره تن من در خراسان دفن خواهد شد، هیچ گرفتار و گنه‏کاری او را زیارت نکند جز این که خداوند گرفتاری او را برطرف سازد و گناهانش را ببخشاید.

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

امامت و زمامداری در کلام امام رضا(ع)

دوشنبه, ۷ تیر ۱۳۹۵، ۰۸:۵۷ ب.ظ

ورودی صحن

امام رضا(ع):

... الامامُ الأنیسُ الرفیق، و الوالدُ الشَّفیِق، و الاَخُ الشَّقِیق، و الامُّ البَرَّةُ بالولدِ الصَّغیر، و مَفزَعُ العباد فی الداهیةِ الناد... 1

... امام مونسی است غمگسار، و پدری است مهربان، و برادری است دلسوز، و (در عواطف مانند) مادری است نیک رفتار نسبت به فرزندِ خردسال، و او پناه مردمان است به هنگام پیش آمد های ناگوار.

رابطه امام و مردم,ویژگی های امام,توصیف ویژگی های امام,حدیث درباره ویژگی های امام,امام در جامعۀ اسلامی

   در این حدیث که از امام بزرگ آوردیم، آرمانی ترین شکل رابطۀ دولت و مردم به نمایش گذارده شده است. امام با به کار بردن واژه های «انیس» و «رفیق» نزدیکی و اُنس با مردم، و در دسترس بودن زمامداران را مطرح ساخته است. مردم دوستی و عواطف مردم گرایانۀ امام با تعبیر های: «پدر شفیق»، و «برادر شفیق»، مشخص شده است؛ بلکه از این فراتر رفته و زمامدار و امام را در جامعۀ اسلامی، همچون مادر مهربان نسبت به کودک خردسال، معرفی کرده است.

   و سرانجام امام باید در هر مشکلی و رویدادی پناهگاه اصلی توده های مردم باشد، و در برابر هیچ رخدادی مردم را تنها نگذارد. این دست رابطۀ بسیار انسانی و ارزشی در تعالیم دیگر اسلامی آمده است چون:

   امام علی(ع):

«... و جَعَلکم من الوالیِ، و جَعَل الوالی منکُم بِمَنزلة الوالدِ من الوَلَد، و الوَلَد من الوالِد...». 2

... خداوند نسبت شما را به حاکم و نسبت حاکم و زمامدار را به شما، مانند نسبت فرزند به پدر، و نسبت پدر به فرزند قرار داده است...

   این سخن امام رضا(ع) بخش کوتاهی است از حدیثی که در آن مجموعۀ ویژگیها و مسئولیتهای زمامداران آمده است، در اینجا با رعایت اهداف این کتاب، از دیگر فرازهای آن صرف نظر گردید.


1- اصول کافی 1/ 200 ؛ مسند الامام الرضا(ع) 98/1.

2- بحار الأنوار 75/ 356.

این مطلب برگرفته از  کتاب «فرازهایی از: سخنان امام رضا(ع)، دفتر نخست، محمّد حکیمی، بنیاد پژوهشهای اسلامی، چاپ و صاحی: مؤسسۀ چاپ و انتشارات رضوی، ص76 می باشد.

نظرات  (۱)

سلام وبلاگ خوبی دارین  قالبش خیلی جذابه مطالبش هم خیلی مفیده دستتون درد نکنه

اگه خواستین از وبلاگ منم بازدید کرده و شما هم وبلاگ منو دنبال کنین

با تشکر:      هُبوط             http://hubut.blog.ir/

پاسخ:
سلام
خیلی ممنون، لطف دارید.
بعضی از مطالبتون درباره امیرالمومنین(ع) رو خوندم. بسیار زیبا بود.
عیدتون هم مبارک :) 🌷
التماس دعا...

ارسال دیدگاه

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی